کد خبر:8233
پ

شاخصه ها و بایدها و نباید های حوزه

حجت الاسلام و المسلمین زمانی،مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزه های علمیه در جمع طلاب مدرسه امام محمد باقر(ع) سخنرانی کردند. خلاصه بیانات حجت الاسلام و المسلمین دکتر زمانی در مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع): ۱-  تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر وجود حوزه انقلابی و طلبه ی انقلابی به جهت تجربیات […]

حجت الاسلام و المسلمین زمانی،مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزه های علمیه در جمع طلاب مدرسه امام محمد باقر(ع) سخنرانی کردند.

خلاصه بیانات حجت الاسلام و المسلمین دکتر زمانی در مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع):
۱-  تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر وجود حوزه انقلابی و طلبه ی انقلابی به جهت تجربیات تلخ در تاریخ شیعه مبنی بر غفلت عده ای از علما می باشد. این که نهضت زیدیه و نهضت سر به داران و نهضت مشروطه و فدائیان اسلام منجر به شکست خونین شد حاکی از این غفلت است، مطالعه مجاهدان راه خدا که بخش مهمی از آن را زندگی علمای شیعه و امام زادگان در ایران تشکیل می دهد را بر طلبه لازمه می دانیم. کتاب هایی مانند شهدا الفضیله (علامه امینی) و ریاض العلما و اعیان الشیعه بسیاری از علمای بزرگ ما چون شهید مدرس شهید سعیدی، شهید غفاری، شهدای محراب، شهید بهشتی در عصر ما و شهید اول و شهید ثانی در زمان های گذشته برای حاکمیت دین خدا جان باختند بسیاری از امام زادگان ما که بیش از ۳۰۰۰ امام زاده در ایران وجود دارد اکثر آن ها مجاهدینی هستند که در مبارزه با طاغوت به شهادت رسیدند مانند امام زاده سید محروق در نیشابور که بدن مبارکش را آتش زدند و خاکسترش بر جا ماند و چون امام زاده حضرت سلطان علی ابن امام باقر (ع) در مشهد اردهال بعد از سه سال مجاهدت و تبلیغ با چهل نفر از همراهانشان در مقابله با حاکمان ظالم به شهادت رسیدند. مطالعه این آثار و رفتن به موزه عبرت، محل شکنجه و شهادت مجاهدان فی سبیل الله برای ما طلاب بسیار ضروری است.

photo_2018-02-05_12-55-58

۲-  حوزه های علمیه و طلاب ۴ دایره مخاطب در جهان دارند؛ اول شیعیان جهان که حدود ۴۰۰ میلیون نفر می باشند. دوم اهل سنت در جهان که حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در ۵۷ کشور اسلامی می باشند. آیا ما طلاب شیعه خود را مجهز و مهیای رساندن اندیشه های وحی و اهل البیت به جهانیان شده ایم ؟ سوم پیروان ادیان آسمانی و اهل کتاب که فقط مسیحیت دو میلیارد و پانصدر میلیون نفر در دنیا هستند و بعضی از آن ها بسیار مشتاق و مستعد برای اقبال به مکتب اهل بیت (ع) هستند. مثلاً جرج جرداق مسیحی خودش می گوید ۷۰ سال عمر خود را وقف اندیشه های علی بن ابی طالب (ع) کرده ام یا سلیمان کتاری دانشمند مسیحی که امام موسی صدر (ره) جرقه محبت اهل البیت (ع) را در دل او روشن کرده است در مورد اکثر ائمه معصومین کتاب بسیار قابل توجه ای نوشته است. چهارمین مخاطب ما در عالم حدود دو میلیارد نفر که اعتقاد به ادیان آسمانی ندارند و بت پرست و بودایی و هندو و … باید قبول کنیم درب های جهان به روی ما باز است و ۹۵ درصد دروازه های علمی دینی و حکومتی از حضور و مفاهیم دینی ما استقبال می کنند و چون فطرت مردم خداخواه است پذیرش بالایی دارند ولی حقیقتاً ما کسب توانمندی نکرده ایم و مجهز به علم و مهارت و توانمندی های لازم نشدیم و اگر فردای قیامت جوانان مسیحی و یا بت پرست به ما بگویند شما معارف دین اسلام را و مکتب اهل بیت (ع) را به مردم جهان نرساندید ما هیچ جوابی نداریم و مقصریم.

photo_2018-02-05_12-56-13
۳-  شاخصه های حوزه انقلابی و توامند حداقل ۱۰ شاخصه است که به دو مورد آن اشاره می کنیم:
الف) جهاد درسی که دو نشانه دارد : اولاً طلبه طوری رس بخواند که بتواند بعد از اتمام هر پایه، پایه قبل را تدریس کند. دوماً وقت گذاشتن شبانه روزی برای درس خواندن و تحقیق و مطالعه و بزرگان ما چون آیت الله مکارم شیرازی و علامه حسن زاده آملی و شهید مطهری حداقل در شبانه روز ۱۸ ساعت مطالعه مفید برنامه ریزی شده داشتند و هریک منشأ خدمات علمی و دینی بزرگی شده اند.
ب) جامعیت علمی: علاوه بر این که دروس حوزوی را ما ستون فقرات علمی یک طلبه فاضل می دانیم مطالعه رشته های علمی غیر درسی را نیز لازم می دانیم مانند یکدوره تفسیر قرآن، یکدوره مطالعه احادیث، یکدوره مطالعه زندگی ائمه معصومین و انبیاء، یکدوره تاریخ اسلام و تاریخ ادیان و …

photo_2018-02-05_12-56-27

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید